CPR, snorkelen en een lekke band

CPR, snorkelen en een lekke band

Hej alle sammen!

Een update vanuit Denemarken šŸ˜ƒ Inmiddels ben ik hier alĀ bijna een maand, de lange dagen beginnen te wennen enĀ afgelopen week is super snel gegaan.

Aan hetĀ begin van de week heb ik mijn CPR-nummer ontvangen, de volgende dag ben ik naar Fredericia gegaan om een en ander te regelen. Het is trouwens heel erg wennen voor mij om niet meer in een stad te wonen. Het is ongeveer 20 min fietsen naar deĀ dichtstbijzijnde stad, Fredericia. Prima te doen, maar dit is dus eenĀ van de enige dingen die me hier meer tijd kost dan in Nederlandā€¦ Maar goed, terug naar het verhaal. Ik ging dus vol goede moed met mā€™n CPR-nummer op zak naar Fredericia. Eerst naar het gemeentehuis om een NemID aan te vragen (de Deense DigiD), vervolgens naar de bank om een rekening te openen, toen naar het jobcenter voor een taalcursus en als laatste naar het station voor een OV kaart. Na deze hele tour kwam ik thuis met alleen een OV kaart. De rest moet ik allemaal weer op wachten. Vooral de taalcursus blijkt erg lastig te zijn. Ik moest een formulier invullen en kreeg te horen dat iemand binnen 4 weken contact zou opnemen. Meer informatie konden (of wilden) ze me niet gevenā€¦ Dus we gaan het zien.Ā 

Wat betreft mijn werk hier staan er leuke dingen op de planning. Er moet een nieuwe website komen, dus dat wordt een van mijn projecten. Verder heb ik aangeboden om na te denken over de huisstijl (logo etc.) aangezien die er nu niet echt is. Super leuke uitdagingen dus!

Dit weekend besloot ik om te gaan fietsen. Het plan was om naar Kolding te fietsen, zoā€™n 20 km hier vandaan. Dat ging redelijk goed, totdat ik 3 kmĀ voor Kolding ineens een lekke band kreeg. Daar stond ik dan, midden in een of andere woonwijk. Het leek met niet heel handig om mā€™n fiets daar achter te laten, dus ik heb de laatste 3 km naar Kolding samenĀ met mā€™n fiets gelopen. Je moet er wat voor over hebben om iets van Denemarken te zienā€¦ Na een rondje Kolding (leuk, gezellig centrum!) heb ik mā€™n fiets daar achter gelaten en ben ik met de trein terug gegaan. Ik moet nog even bedenken hoe ik nu ook mā€™n fiets weer terug krijg xD

Gisteren zijn we met een groepje gaan snorkelen. Tof, maar toch ook best wel een beetje koud. Maar als je de zee in je achtertuin hebt, moet je dat toch een keer gedaan hebben. Er warenĀ alleen heel veelĀ kwallen, dusĀ we waren er al snel weer klaar meer. Zwemmen tussen de kwallen is toch niet heel relaxed.Ā 

Oh enĀ morgen ga ikĀ voor het eerstĀ meedoen met een van danslessen van de musicalĀ klas. Als het bevalt mag ik met alle lessen (3 keer per week) meedoen. Ik ben heel benieuwd hoe de lessen zijn, maar ik ben sowieso superĀ blij dat ik mee mag doenĀ want ikĀ heb het dansenĀ echt gemist!

Dat was het wel voor nu denk ikā€¦

Liefs uit Denemarkenā¤ļø


Eén gedachte over “CPR, snorkelen en een lekke band

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *